نحوه عملکرد ریموت کنترل درب های اتوماتیک چگونه است؟

عملکرد ریموت کنترل درب های اتوماتیک

در دنیای مدرن کنونی، همه چیز بر اساس تکنولوژی پیش می رود. با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، کاربرد همه چیز عوض شده و از وسایل قدیمی تنها یک خاطره برای ما باقی می ماند. یکی از لوازم جدید که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، درب های اتوماتیک برقی است. استفاده از درب ها مزایای متعددی برای افراد داشته و به همین دلیل استفاده از آن ها نیز رونق زیادی پیدا کرده است. باز و بسته شدن این درب ها توسط ریموت کنترل انجام می شود. در ادامه قصد داریم تا به صورت کامل به بررسی نحوه عملکرد ریموت کنترل درب های اتوماتیک بپردازیم.

ریموت کنترل درب اتوماتیک

همان طور که در بخش قبلی اشاره کردیم، درب های اتوماتیک توسط ریموت کنترل ها، به راحتی باز و بسته می شوند. در واقع این ریموت ها کارهای مکانیکی را به صورت الکتریکی به خوبی انجام می دهند. اگر بخواهیم بخش های مختلف یک درب اتوماتیک در اصفهان را معرفی کنیم، بدون شک یکی از اصلی ترین و در عین حال کوچک ترین قطعه های آن، ریموت کنترل است که وظیفه مهمی نیز بر عهده دارد. ریموت ها در واقع دارای یک فرستنده و گیرنده هستند که از طریق امواج خاصی می توانند اقدام به باز و بسته کردن درب بکنند. با در اختیار داشتن یک ریموت کنترل، دیگر احتیاجی نیست برای باز یا بسته کردن درب پارکینگ از ماشین پیاده شوید، بلکه می توانید از فاصله 20 تا 50 متری تنها با فشردن یک دکمه درب را باز کرده و پس از عبور، آن را ببندید.

عملکرد ریموت کنترل درب های اتوماتیک

نحوه عملکرد ریموت کنترل درب های اتوماتیک

بعد از آشنایی با ریموت کنترل ها لازم است تا با عملکرد این ابزارها نیز آشنا شوید. اگر بخواهیم به صورت کلی بررسی کنیم، می توانیم بگوییم که عملکرد تمام دستگاه های ریموت کنترل به یک صورت است؛ اما برد نصب شده بر روی آن ها با یکدیگر متفاوت است. اگر به ساختار ظاهری یک ریموت کنترل دقت کنید، می بینید که چند دکمه مختلف بر روی آن وجود دارد. شما با فشردن یکی از این دکمه ها که به عنوان فرستنده تعریف شده است، یک فرکانس RF با ماژور رادیویی ارسال می شود. این سیگنال فرستاده شده توسط یک دستگاه گیرنده که بر روی درب نصب شده، دریافت می شود.
در مرحله بعدی کد دریافتی به میکروچیپ منتقل شده و بافری که به این امر اختصاص دارد پر می شود. سپس برای امنیت بیشتر درب، این میکرو بافر کد دریافتی را با رفرنس هایی که از قبل در آن ذخیره شده است مقایسه می کند. در صورتی که هر دو کد با یکدیگر منطبق باشند، پورت مربوطه بسته شده تا در نهایت فرمان باز شدن درب اجرا شود. لازم به ذکر است که ارسال این سیگنال گفته شده در یک محدوده خاص جوابگوست. برخی از ریموت ها تا 20 و برخی دیگر از آن ها تا 50 متر در این زمینه کارایی دارند و اگر این فاصله بیشتر شود، فرمان ریموت پاسخگو نخواهد بود. این ریموت ها برای تمامی درب های اتوماتیک از جمله درب سریع صنعتی کاربرد دارد.

این رجیستر شامل یک کد اختصاصی بوده که بین هر یک از کلیدها و دستگاه های مشابه منحصر به فرد بوده و حکم یک کلید دیجیتال را داراست، البته شایان ذکر است منحصر به فرد بودن آن امنیت درب برقی را تضمین می نماید.
نحوه عملکرد:
با فشردن هر یک از کلیدهای فرستنده ریموت درب، که یک ماژول رادیویی RF ارسال اطلاعات می باشد، یک رجیستر 8 بیتی با فرکانس 433MHZ یا 315MHZ در شعاع 20 الی 50 متر در فضا منتشر می شود.
این رجیستر شامل یک کد اختصاصی بوده که بین هر یک از کلیدها و دستگاه های مشابه منحصر به فرد بوده و حکم یک کلید دیجیتال را داراست، البته شایان ذکر است منحصر به فرد بودن آن امنیت درب اتوماتیک را تضمین می نماید.
Baudrate ارسال کد فوق در دستگاه حاضر 110 بوده و این کد توسط دستگاه مقابل یا گیرنده که با همان فرکانس و بادریت تنظیم گشته دریافت می شود، سپس کد دریافت شده به میکروچیپ منتقل شده و Buffer که به این امر اختصاص داده پرمی کند .
در این مرحله میکرو این بافر را با رفرنس های خود که در مرحله ی خواندن ذخیره نموده مقایسه می کند و در صورتی که این مقایسه جواب درست بدهد، پورت مربوطه را بسته تا عمل مطلوب که شامل حالت های مختلف عملکرد درب است انجام گیرد.
راهنمای نصب :
نحوه اتصال به DCU-100 :
رنگ بندی سیم ها به ترتیب پین بندی کانکتور 9 پین :
1-نارنجی: Vbatt
2-قرمز: 24v
3-مشکی: GND
4-زرد: NA
5-سبز: LS
6-آبی: AU
7-سفید: DO
8-قهوه ای: 24VAKKU
9-طوسی: KB
نحوه Learn کردن :
1-برای ورود به مد لرن دکمه گیرنده را 3 ثانیه گرفته (LED گیرنده روشن می شود) و سپس رها کنید.
2-یکی از دکمه های ریموتی که می خواهید لرن کنید را فشارداده (LED گیرنده خاموش می شود، به معنای لرن شدن این ریموت)
3-دکمه گیرنده را یک لحظه کوتاه فشار دهید.( LED گیرنده روشن می شود)
4-در صورتی که می خواهید ریموت دیگری را لرن کنید.به مرحله 2 بروید (تا 5 ریموت را می توانید بدین روش لرن کنید) در غیر این صورت (یا در پایان لرن) دکمه گیرنده را 3 ثانیه نگه دارید تا گیرنده از مد لرن خارج شود.

مشخصات دستگاه گیرنده :
LED: در حالت عادی خاموش و با رسیدن سیگنال از فرستنده (خواه فرستنده لرن شده باشد یا نه) متناسب با سیگنال ورودی چشمک می زند. LED با ورود به حالت لرن به طور ثابت روشن می ماند.
کلید: برای لرن کردن فرستنده (ریموت) استفاده می شود. و در این ورژن نرم افزار حداکثر 5 ریموت را می توان لرن کرد.
در ضمن با هر ورود به لرن، حافظه از اطلاعات قبلی (ریموت هایی که لرن شده اند)پاک می شود.
اخطار: اتصال کوتاه شدن هر کدام از پین های KB,DO,AU,LS,NA به GND باعث سوختن ترانزیستورهای خروجی ریموت می گردد.(سعی بر این است که در ورژن نهایی،محافظی برای این منظور تعبیه گردد.)

دسته ریموت:
کلید A : با فشردن کلید A دستگاه ، در حالت قفل قرار گرفته و امکان باز و بسته شدن اتوماتیک از بین می رود.
کلید B : با فشردن کلید B دستگاه در حالت ورود ممنوع قرار گرفته و تنها از سمت داخل سنسورها در را باز می کنند که در واقع تنها امکان خروج وجود خواهد داشت.
کلید C : با فشردن این کلید دستگاه در حالت اتوماتیک قرار گرفته و توسط سنسورها در باز وبسته می شود.
کلیدD : این کلید دستگاه را غیر فعال نموده و در حالت دائم باز می ماند.
کلید E (حالت KB) : این حالت تنها در صورت قفل بودن دستگاه ، کاربرد داشته و می تواند با وجود قفل بودن درب ، آن را باز نماید.
حالت نیمه باز : اجرای این دستور تنها از طریق Program Switch اجرا می گردد و درب را در حالت نیمه باز ثابت نگه می دارد.

نحوه LEARN کردن ریموت کنترل

کد دادن یا اصطلاحا لرن کردن ریموت کنترل یکی از اقداماتی است که حتما باید انجام شود. کد دادن به ریموت های مختلف ممکن است به روش های گوناگونی انجام شود. به صورت کلی در این مرحله باید دستگاه را با ریموت کنترل هماهنگ کنید تا فرمان های داده شده به راحتی قابل اجرا باشند. برای اینکه به بخش لرن وارد شوید، لازم است تا دکمه گیرنده دستگاه را سه ثانیه فشار دهید تا LED آن روشن شود. بعد از روشن شدن، دکمه را رها کنید. سپس همان دکمه ای از ریموت را که مدنظر دارید و می خواهید عملیات لرن بر روی آن انجام شود نیز فشار دهید.
بعد از این اقدام LED دستگاه خاموش شده و در این حالت یعنی دکمه مربوطه اصطلاحا لرن شده و کد دادن به دستگاه با موفقیت انجام شده است. اگر قصد دارید تا ریموت دیگری را نیز با همین دستگاه لرن کنید، می توانید با همین دستورالعمل پیش بروید. بعد از پایان این عملیات شما می توانید با فشردن دکمه مربوطه، درب را به راحتی باز و بسته کنید.

انواع ریموت درب اتوماتیک

به صورت کلی سه مدل مختلف ریموت درب پارکینگ در بازار وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. این مدل ها به شرح زیر هستند.

  •  ریموت بلوتوثی
  •  ریموت دیپ سوییچ
  • ریموت کد لرنینگ

در این قسمت به توضیح درباره این مدل ها می پردازیم.

ریموت بلوتوثی

این مدل ها به وفور در بازار پیدا می شوند و نسبت به سایر مدل ها قیمت مناسب تری نیز دارند. ریموت های بلوتوثی از دستگاه دریافت کننده برای باز و بسته کردن درب کمک نمی گیرند نکته اصلی درباره این ریموت ها این است که در برد محدود عمل می کنند و شما باید با نزدیک کردن آن ها به ریموت مادر و اصلی درب آن ها را فعال کنید. همین امر در برخی از مواقع باعث عملکرد ضعیف تر این ریموت ها می شود. فراوانی این ریموت ها باعث می شود تا در صورت خرابی شما بتوانید به راحتی آن ها را تعویض کنید.

ریموت بلوتوثی

ریموت های دیپ سوئیچ

این ریموت ها بیشتر برای موتورهای ساید مورداستفاده قرار می گیرند. تمام کلیدهای موردنیاز این ریموت ها 8 عدد هستند که باید چینش آن ها را مطابق با گیرنده انجام دهید تا عملکرد دستگاه با هیچ اختلالی رو به رو نشود. طبق تجربه های به دست آمده می توانیم بگوییم که عملکرد این ریموت ها از مدل های لرنینگ قوی تر هستند.

ریموت دیپ سوئیچ

ریموت کد لرنینگ

همان طور که از عنوان این ریموت ها مشخص است، شما می توانید از طریق کد دادن، آن ها را فعال سازی کنید. در این راستا همان طور که اشاره کردیم ابتدا باید به سراغ گیرنده بروید و مطابق با روش گفته شده، عملیات کد دادن یا به اصطلاح لرن کردن را انجام دهید. این ریموت ها امنیت و سرعت بالایی دارند و به همین دلیل به عنوان یکی از پرفروش ترین ها شناخته شده اند. لازم به ذکر است که این مدل گران قیمت تر از سایر مدل هاست.

ریموت کد لرنینگ

آیا امکان باز کردن درب اتوماتیک با هر ریموت کنترلی وجود دارد؟

برای پاسخ به این سؤال باید بگوییم که هر ریموت کنترلی دقیقا مشابه با یک کلید است. پس به طور واضح نمی توان این کار را انجام داد. با توجه به عملکرد لرن کردن ریموت، به این نتیجه می رسیم که هر ریموتی برای یک درب عمل می کند. در اصل لرن کردن ریموت یک مرحله مهم و اساسی بوده و باعث می شود تا هر ریموت به صورت اختصاصی برای یک درب عمل کند

اقدامات لازم در صورت به سرقت رفتن ریموت

توصیه می کنیم که از ریموت کنترل خود مراقبت کنید تا به سرقت نرود؛ اما اگر به هر دلیلی ریموت کنترل خود را گم کرده و یا احتمال می دهید که به سرقت رفته باشد، لازم است تا اقدامات امنیتی موردنیاز در این زمینه را انجام دهید. شخص سارق ممکن است قصد وارد شدن به ساختمان شما را داشته باشد؛ اما شما باید از طریق این اقدامات، مانع از این کار بشوید.
در این راستا لازم است تا با حفظ خونسردی خود به سراغ جعبه فرمان جک درب اتوماتیک بروید. در داخل این جعبه سه کلید مختلف وجود دارد. کلید لرن را پیدا کرده و 5 ثانیه آن را فشار دهید. در این حالت تمام ریموت کنترل هایی که برای این درب لرن شده اند از کار می افتند. در این حالت شخص سارق قادر نخواهد بود که از ریموت کنترل برای باز کردن درب استفاده کند. بعد از آن باید با شرکت پشتیبان تماس گرفته و موضوع را به آن ها اطلاع دهید تا اقدامات لازم برای تغییر کد و سیگنال ریموت کنترل درب برقی شما را انجام دهند.

جمع بندی

یکی از تکنولوژی های نوین که امروزه در موارد مختلف مورداستفاده قرار می گیرد، درب های اتوماتیک است. این درب ها به راحتی با ریموت کنترل باز و بسته شده و مزایای متعددی برای استفاده دارند. همین امر باعث شده تا کاربرد این درب ها به مرور بیشتر شود. در قسمت های قبلی به صورت کامل با نحوه عملکرد ریموت کنترل درب های اتوماتیک آشنا شدیم. این ریموت ها قادرند تا شعاع های چندم تری کارایی داشته باشند و به راحتی درب مربوطه را باز و بسته کنند. به صورت کلی ریموت کنترل هایی که در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرند، چند نوع مختلف هستند که هر کدام مزایا، معایب و همچنین موارد استفاده مخصوص به خود را دارند. نحوه لرن کردن یا کد دادن ریموت کنترل ها را نیز در قسمت های قبل توضیح دادیم.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 4]

One thought on “نحوه عملکرد ریموت کنترل درب های اتوماتیک چگونه است؟

  1. Pingback: مشکلات درب اتوماتیک پارکینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *